Balaton - Dél címoldal
2014-05-13

Elkelt két balatoni kemping délen: veszprémi cég a vevő

Hosszú idő után sikerült ugyanis értékesítenie három balatoni kempinget az SCD felszámolójának; a zamárdit, a siófokit és a füredit.

Veszprémi cég a Brovama Kft., fő tevékenysége „saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése”. Most kempingeket vettek, méghozzá déli partiakat. Hosszú idő után sikerült ugyanis értékesítenie három balatoni kempinget az SCD felszámolójának; a zamárdit, a siófokit és a füredit, utóbbit a város önkormányzata vásárolta meg. 

Az egykori SCD-birodalomhoz tartozó, jelentős jelzáloggal terhelt és az elmúlt években a Balatontourist által üzemeltetett vízparti sátorozóhelyek mindegyikét áruba bocsátotta a felszámoló, a legértékesebb füredit hatmilliárd forintért. Azt nem tudni, végül mennyi a vételár, de korábban például Takács József balatonszemesi polgármester azt mondta: olyan négyzetméter-áron Balatonszemes is vevő lenne a Vadvirág kempingre, amilyen áron az SCD jutott anno a Balaton-parti kempingekhez, illetve a hajdani somogyi idegenforgalmi társasághoz, a Siotourhoz.

Megírtuk: a százmilliárdos fejlesztést beígérő SCD a somogyi, zalai és veszprémi tóparti területeket együttesen nyolcmilliárd forintért szerezte meg. A most elkelt siófoki és zamárdi kempingekkel kapcsolatban mindkét város polgármestere úgy nyilatkozott nemrég – ellentétben a füredivel –, hogy nem tervezik a megvásárlását.


forrás : ( SONLINE )

2024. március 3. Kornélia
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Webdesign
ÁSZF | Impresszum