2014-05-13
Elkezdődött a balatoni fröccsszezon
Óriás kehelybe összeöntött balatoni borokból készült fröccsel koccintva nyitották meg a fröccsszezont Keszthelyen hagyományteremtő céllal a Balatoni Kör tagjai, az eseménnyel kezdetét vette a civil egyesület BorPart nevű rendezvénysorozata.
A fröccsszezonnyitót Keszthelyen, a város mólójának tövében, a felújított rendezvénytér mellett tartották. Az eseményen az óriáskehely fröccsével a kör tagjain kívül a vendégek is koccinthattak, és fogyasztani lehetett a balatoni vendéglősök, borászok, pálinkafőzők, cukrászok termékeiből is.
A BorPart rendezvénysorozattal - amelynek következő eseménye júniusban Balatonfüreden lesz - a nyári szezonon túl is működő, minőségi régiós termékekre épülő vendéglátóhelyeket akarják megismertetni saját termékeiket bemutató borászok, pálinkamesterek, cukrászok, séfek részvételével.
Tudjátok, a Balatoni Kör idén márciusban alakult meg a húsz legismertebb balatoni borászból és vendéglátósból azzal a célkitűzéssel, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék, és egész évben elérhetővé tegyék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást, elsősorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével.
A Balatoni Kör Kóstold körbe a Balatont! jelszóval külön programot is hirdetett. Ennek keretében a tó körül kerékpárral, vitorlással vagy máshogy túrázók képes-videós élménybeszámolókat tölthetnek fel azokról a kóstolókról, amelyeken részt vettek a kör tagjainál és partnereinél. A legérdekesebb képes beszámolókat több kategóriában is díjazni fogják.
forrás : ( I LOVE BALATON )