Balaton - Dél címoldal
2015-11-10

Botrányos termékbemutató: rendőrt is hívtak

Négy gyanús külsejű férfi jelent meg egy fonyódi szállodában a napokban, hogy termékbemutatót tartsanak, de az előadás végül botrányos körülmények között elmaradt. A rendőrség is igazoltatta a férfiakat, akik azt állították, hogy az egészségügy területén szakértők, bár a szókincsük és a fellépésük alapján csupán nyolc általános iskolai osztályt végezhettek, erre tippeltek a nézők és a szállodások.

– A telefonban még rendes társaságnak tűntek, egy budapesti kft. nevében béreltek egy termet a Hotel Balatonban, előre ki kellett volna fizetniük, de persze nem tették – mondta a fonyódi szálloda tulajdonosa. – Autóval jöttek, az állításuk szerint egészségügyi problémákról és az érszűkűlet gyógyításáról akartak bemutatót tartani, de a kocsijuk tele volt matracokkal. Ezt le is fényképezte valaki, mert öt-hat érdeklődő megjelent az előadáson, amelyet végül nem tartottak meg. Aki ezeket a matracokat megvásárolta volna, nem tudjuk milyen áron, állítólag ajándék mosóport kapott volna. Valaki kihívta a rendőrséget is, és a járőrök igazoltatták a férfiakat, de végül csak annyi derült ki, hogy tilosban parkoltak. Azután gyorsan eltűntek, pedig volt, aki videóra vette volna az előadásukat. Annyit mondtak, hogy azért mennek el, mert nem volt kedves a fogadtatás. Marcaliba készültek egy újabb bemutatóra.

A fonyódiak felháborodtak azon, hogy hiába szigorította a kormány a termékbemutatókra vonatkozó szabályozást, mégsem lett kevesebb az idős embereket célzó átverések száma. Kerestük a fonyódi jegyzőt, hogy érdeklődjünk, érkezett-e hozzájuk előzetes bejelentés a termékbemutatóról, ahogyan azt a jogszabályok megkövetelik. A fonyódi polgármesteri hivatal kereskedelmi ügyintézőjétől megtudtuk, hogy az említett cég tavasszal is tartott már bemutatót a kulturális központban, és általában betartják a bejelentési kötelezettségüket, hiszen ennek hiányában a rendőrség azonnal bezárhatná a rendezvényt.

A nemrég bevezetett törvényi szabályozás országos ügyfélszolgálatot követel meg a termékbemutatós cégektől, és az áruhitelezés szabályait is betiltották, hogy visszaszorítsák az átveréseket és csalásokat. Szigorú keretek közé szorítanák a tevékenységüket, mert a termékbemutatók alkalmával sokszor a fogyasztók legkiszolgáltatottabb csoportját, a nyugdíjasokat károsítják meg. (Forrás: sonline.hu - K. G.)
2024. június 16. Jusztin
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Webdesign
ÁSZF | Impresszum