Balaton - Dél címoldal
2011-09-15

Közlekedj ÖKOsan – autómentes nap Siófokon

Autómentes napot szervez Siófok Város Önkormányzata szeptember 22- én, csütörtökön csatlakozva az Európai Mobilitási Hét programsorozatához.

Változatos programokkal szeretnék a polgárokat arra ösztönözni, hogy egyéni autóhasználat helyett a környezetkímélő közlekedési eszközöket vegyék igénybe.Lesz ingyenes kerékpár- átvizsgálás, szaktanácsadás és gyorsszerviz, kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ- teszt a Városi Rendőrkapitányság közreműködésével. Lehet csatlakozni a Tiszta Település Tiszta Környezet Egyesület akciójához, melynek során illegális hulladéklerakókat számolnak fel. 15 órakor kerékpártúra indul a Töreki Természetvédelmi Területre a Tóközi pihenőhöz. A legkisebbeket aszfaltrajzversenyre hívják a Fő téri helyszínen, ahol egész nap kistermelők piaca és bioélelmiszerek vására színesíti a kínálatot.

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is versenyt hirdetett a város önkormányzata a legnagyobb helyi cégek munkatársainak „Közlekedj ÖKOsan szlogennel”. Egy kérdőív kitöltésével nyilatkozhatnak a résztvevők arról, hogy szeptember 19-21 között kerékpárral, gyalogosan vagy autóbusszal érkeznek- e a munkába. A vállalkozó kedvűek az AVE Zöldfok Zrt. a DRV Zrt.  és a Siófoki Önkormányzat által felajánlott ajándékokért szállhatnak versenybe. A 22-ei sorsoláson dől el, ki utazhat el egy hétvégére a DRV hévízi vendégházába, ki lesz az, aki családjával tölthet el egy egész napot a Galerius Fürdőben, egyvalaki pedig az AVE Zöldfok ajándékát, egy összvonalas havi buszbérletet és egy hulladékgyűjtő kukát nyer. Ezen felül a résztvevők mindegyike – szintén az önkormányzat jóvoltából – a Galerius Fürdőben pihentetheti egy alkalommal a versenyben megfáradt tagjait.

A Kapos Volán Zrt. is hozzájárul az Autómentes Nap sikeréhez oly módon, hogy szeptember 22- én, csütörtökön ingyenessé teszi az utazást helyi járatos autóbuszain mindazok számára, akik felmutatják forgalmi engedélyüket.

2024. március 3. Kornélia
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Webdesign
ÁSZF | Impresszum