Balaton - Dél címoldal
2011-10-03

Fonyódi Floorball

Kedves fonyódi fiatalok, floorballosok!

Fonyód - Paks: első félidő 1:4
Fonyód - Paks: második félidő 9:4

Kicsi a világ. Már az interneten is terjed a fonyódi floorball. Így kerültünk kapcsolatba Czitrom András után, a Magyar floorball kiemelkedő egyéniségével, Vértesi Nicole–lal, aki eddigi hat éves pályafutásával irányt mutathat minden sportolónak. Az Ő alábbi keresetlen szavai, üzenete, legyen irányadó minden floorballos, és nem floorballos sportoló gyereknek.

„21 éves vagyok, jelenleg Svájcban élek és az általatok is szeretett floorball tölti ki mindennapjaim. Egy kicsit arról, hogyan is jutottam el idáig: 2005-ben fogtam először floorball ütőt, 2 évig „csak” diákolimpiákon játszottam, ezután kerültem az SZPK-Nokia csapatához. 2009-ben részt vettem a svédországi világbajnokságon a magyar csapat tagjaként, ami meghatározó szerepet játszott a „floorball pályafutásomban”. Itt figyelt fel rám egy külföldi edző, aki a világbajnokság után 2 hónappal felvette velem a kapcsolatot és kihívott a svájci U21-es Burgdorf Wizards csapatához. Éltem a lehetőséggel, 1 évet töltöttem az utánpótlás bajnokságban. Az 1 év alatt rengeteg dolog történt velem, ami számotokra érdekes lehet, hogy az egyesületünk felnőtt csapata felfigyelt rám, több mérkőzésükön szerepet kaptam, majd az U21-es év befejezése után, szerződést ajánlottak. A csapat a svájci elit bajnokságban játszik, így elmondhatom, hogy én vagyok az első magyar, aki a floorball elitben profi szerződést kapott.
Nagy álmom volt, hogy egyszer a legjobbak között játszhassak. Én is úgy kezdtem, ahogy Ti, fokozatosan haladtam előre, rengeteget edzettem, és mindig új, elérhető célokat tűztem ki magam elé. A sor kezdődött a diákolimpiai arannyal, az OB I-es éremmel, az év játékosa címmel, a címeres mezzel, a világbajnoki részvétellel, amit egy elérhetetlennek tűnő cél, a külföldi igazolás követett. Azonban rájöttem, hogy a sportban és az életben nincs olyan, hogy lehetetlen, ez a szó nem létezik, ha valamit el akarsz érni, mindent megteszel érte, akkor sikerülni is fog. Amikor lementek edzeni, gondoljatok arra, hogy 6 évvel ezelőtt én is az iskolám tornatermében ütögettem a labdát, álmodoztam és küzdöttem a céljaim eléréséért, szeptembertől pedig a világ egyik legjobb bajnokságában fogok játszani.
Vagyis, mindent lehet, csak akarni kell. Örömmel olvasom a Veletek kapcsolatos eseményeket, és gratulálok az eredményeitekhez. Remélem, egyszer személyesen is ellátogathatok az edzésetekre.
 
Vértesi Nicole.”
 
Köszönjük Nicole!
További sikereket kívánunk, és ezennel meghívunk Fonyódra. Bármikor szívesen látunk. Ezzel a levéllel fel szeretnénk hívni a Fonyódiak figyelmét, hogy egyre több helyről kapunk elismerő, biztató leveleket. Megdolgoztunk érte! Itt már nem szabad abba hagyni, de ehhez több támogató kellene.
 
A Fonyódi Diáksport Egyesület nevében: Péntek Emil elnök.

2024. május 26. Evelin, Fülöp
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Webdesign
ÁSZF | Impresszum