Balaton - Dél címoldal
2012-12-18

Az endrédi erdő

Belegabalyodott, mint kommunikációs vezető az endrédi erdőbe. Sáros lett, mint az államtitkár félcipője Balatonendréden. Új közmondásokat ajánlok. Azok után, hogy már Illés Zoltánnak sem volt szerencséje az endrédi útépítés-leállítással, most, az út avatásakor a nemzeti infrastruktúra-fejlesztő televízióknak nyilatkozó főkommunikátora tévedt el az endrédi rengetegben. A helyiek azóta is keresik Endréd és Lulla között az általa emlegetett négyhektárnyi újonnan telepített erdőt.

Amúgy sincs szerencséjük mostanában a kommunikátoroknak. A kormányszóvivő előbb nem érti, miért az egyetemisták és főiskolások tüntetnek a keretszámcsökkentés ellen (kivéve Kaposvárt), hiszen őket nem is érinti, erre tessék, már a középiskolások is demonstrálnak, ülősztrájkolnak (felkészül Csurgó, Siófok, Kaposvár). Annak se volt éppen jó kicsengése, amikor az iparkamara országos elnökével versengve citálták, melyik hallgatóiszervezet-vezető hányadik évben koptatja már az egyetem padját, vagy ha somogyi példánál maradunk, amikor ördögözésre meg angyalozásra futja csupán az ellenoldali tiltakozókat ekézendő – érvek helyett. 

A kommunikációt állítólag ma már tanítják, de a politikát se ártana, nem okozott volna tán akkora megdöbbenést, hogy éppen az egyetemisták és középiskolások lázonganak, akik pedig állítólag közönyösek, közömbösek. Láttam egy beszédes karikatúrát: Magyarország-térképpé összeálló birkanyáj. A karikatúra lételeme a túlzás, ebben is van bőven, ám a birkatürelem kétségtelenül jellemző ránk. De még az se végtelen...
2024. május 26. Evelin, Fülöp
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Webdesign
ÁSZF | Impresszum