Balaton - Dél címoldal
2013-01-14

Megyebál: nemes céllal mulatott a somogyi elit

A megyebál bevétele, ahogyan tavaly, az idén is a Szülőföldem, Somogyország programot gazdagítja.

Egyetlen fillér közpénzt sem használ fel (támogatóktól szedték össze a rávalót), nemes célt szolgál, hagyományt őriz és nem politizál, hiszen mindkét oldalról akadnak bálozók – bocsátja előre Witzmann Mihály megyei közgyűlési alelnök, főszervező a tizennyolcadik „újkori” somogyi megyebál kapcsán. Azon persze nem csodálkozunk a siófoki Azúr Hotel előcsarnokában szemlélve az érkezőket, hogy aktuálisan melyik oldal képviselői vannak túlnyomó többségben... 

„Hol van az a nyár”, ezt húzza elsőnek a banda kedvcsinálóul az előtérben, ahol a Gelencsér Attila-Witzmann Mihály-Jakó Gergely trió fogadja a meghívott vendégsereget. Háromszázra rúg a számuk, kevesebb, mint a korábbi években. A nyitótánc a hagyományokhoz híven az idén is a Somogy Táncegyüttesé, későbbre, vacsora utánra Szűcs Judithot várják sztárvendégnek. Megállapítjuk azzal együtt, hogy a legfiatalabb bálozó alighanem Holovits Huba balatonföldvári polgármester kislánya, az idei báli divat az lehet, hogy „mindegy, csak jól álljon” – ahány hölgy, szinte annyi féle stílusú ruhaköltemény.

Süle János konyhája e közben csúcsra jár. Az előétel falusi sonkabatyuba töltött konyakos kacsamájkrém, málnaecetben érlelt füstölt harcsa, házi töltött hústekercs fűszeres salátaöntettel, kerti zöldségekkel és somogyi gombákkal mozaikolt mangalica kocsonyán tálalva. Mustáros sertés raguleves következik, pirított erdei csiperkés gombóccal. A fő fogás somogyi tölgyfán füstölt kacsamell zöldfűszerekkel frissen megszórva, pirított mangalicaszalonnás törtburgonyapogácsával, vörösboros aszaltszilvamártással. Desszertnek gesztenyehabos étcsokis piskótát, karamellizált gesztenyével, málnaraguval kínálnak.
2024. április 18. Andrea, Ilma
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Webdesign
ÁSZF | Impresszum