Balaton - Dél címoldal
2013-02-13

Ha én Rózsa volnék

Nyílnék a fiúnak, nyílnék én a lánynak. Legyen az általános iskolás, gimnazista, szakközepes, szakképzős, esetleg egyetemista.

Már pozíciómból adódóan is, hiszen én volnék az oktatási államtitkár, vagy mifene. Akinek úgy tűnik, mostanra telt ki az ideje, lett védhetetlen a kormányzat számára. Pedig mindent megpróbált, odaállt céltáblának, sőt, a kartácstűzbe, mely zúdult is rá minden irányból, miután rohammunkában levezényelte – ahogy ő állította – a köz- és felsőoktatás átalakítását. 

Melyekről kiderült, messze nem akkora sikertörténetek, mint amilyennek láttatni szeretné. Elhamarkodott döntések, lózungok, össze- és elvonások, melyek alapjaiban rengették meg a honi oktatási rendszert. Vittek az utcára tanárt, diákot, el az iskolából számítógépet, bútort. S vittek csődközelbe egyetemet, megszűnés szélére szakokat, indítottak külhonba a röghöz kötés ellen tiltakozó hallgatókat. Akik Téli Rózsás Forradalmat hirdettek, egyetemet, hidat foglaltak. Szembesítettek. Kudarcra ítéltek. Lefokozásra.

Mert jelen állás szerint az uraiért feltétel nélkül kiálló államtitkár vissza- vagy leminősítése lesz a kormányzat válasza a felsőoktatás reformjainak, pontosabban azok kommunikációjának csődjének – nagy kérdés, ki tudta volna hitelesen pozitívumként eladni a keretszámok megvágását, az egyetemi autonómia megszűnését jelentő kancellárok kinevezését vagy a forráselvonásokat. Melyekről mindenki tudja, nem Hoffmann Rózsa személyes döntései, ő csak afféle alvállalkozóként levezényelte főnökei, a minisztérium és a kormány kezdeményezéseit. S a politika ebben is különbözik az építőipartól: itt az alvállalkozót fizetik ki. 

 ...nem lennék játéka mindenféle szélnek...
2022. május 23. Dezsõ
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Webdesign
ÁSZF | Impresszum