Balaton - Dél címoldal
2013-02-26

Kézilabda NB I: egyre mélyebbre süllyed a Siófok KC

Kiütéses vereséget szenvedett az élvonalbeli nőikézilabda-bajnokság alsóházi rangadóján a Bogdanovic Annamária nélkül felálló Siófok KC a Békéscsabától. A legutóbbi szezonban bronzérmes somogyiak egymás után immár hatodszor kaptak ki. 

Békéscsaba NKSE–Siófok KC-Galerius Fürdő 31–23 (18–13) A kiesés ellen küzdő csapatok alsóházi rangadóján a vendégek az első osztályú bajnokság góllövőlistáját vezető, a balatoniakkal a közelmúltban hároméves szerződést kötő Bogdanovic Annamária nélkül sem kezdtek rosszul, hiszen az első félidő közepén még náluk volt az előny. 

Sőt, akár többel is vezethettek volna, ám előbb Erdősi hetest hibázott, majd Varga próbálkozását védte Veress. Hiába volt tehát két labdájuk a kétgólos vezetéshez, nem sikerült, helyette viszont Gávai egyenlített. Varga blokkolt lövése után Kiss Szilárd, a vendégek edzője időt kért, ami semmit sem használt, tanítványai ugyanis rögtön ezt követően kétszer is eladták a labdát, amit Tóth büntetett . A folytatásban Léránt lövését védte Veres, míg a másik oldalon erre nem volt esélye Kissnek Glusicával szemben, majd Varga kapufája után Csáki is betalált, amit egy újabb Nikolayenko találat követett természetesen egy balatoni labdaeladás után. Gyakorlatilag itt véget is ért a mérkőzés Kiss Szilárd tanítványainak. Varga szépített ugyan, ám két Kelemen-góllal ötre nőtt a távolság a két klub közt, ami a szünetig meg is maradt. 

A szünet után pedig már csak egy csapat volt a pályán, igaz Kiss Szilárd erre a játékrészre a mindössze öt labdát fogó Kiss helyett – a legutóbbi szezonban épp Békéscsabán játszó – Futakit küldte a kapuba. Utóbbi kilenc lövést hárított, igaz egyszer talán a régi szép idők emlékére gólpasszt adott Szöginek. Visszatérve a második játékrészre, csak a különbség mértéke volt kérdéses, végül a többször is tízzel vezető csabaiak „csak” nyolccal bizonyultak jobbnak. A vereséggel a két klub helyet cserélt a bajnoki tabellán, a balatoniak visszaestek a tízedik helyre, míg a viharsarkiak, a korábbi csurgói tréner Bakó Botond tanítványai, a nyolcadikra léptek előre.
2020. május 26. Evelin, Fülöp
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Webdesign
ÁSZF | Impresszum