Balaton - Dél címoldal
2014-02-13

Vigasságok tere Kaposváron: a Záév nyerte a tendert

A Záév Zrt. építi meg Kaposváron a Vigasságok terét. A vármegyeháza udvarának nettó 270 millió forint értékű nyílt közbeszerzési eljárásán másodmagával indult a zalaegerszegi vállalkozás.

Az épülettulajdonos Somogy Megyei Önkormányzat a héten adta át a munkaterületet, az építkezés bontással kezdődik, a kulturális attrakciók helyszíne szeptemberre készül el. Európai Uniós támogatás adja a félmilliárdos beruházás döntő hányadát.

A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Laterex Építő Kft. adott be pályázatot a nettó 273 milliósra becsült építési munkákra. A nyertes a vármegyeháza műemléképületén és udvarán építési-környezetalakítási feladatokat végez majd. A külsőségeiben amfiteátrumra emlékeztető lépcsőzetes elrendezésű tér szabadtéri színpad köré épül, díszburkolattal, díszvilágítással és tereprendezéssel. A meglévő raktárakat, tárolókat elbontják, parkolót építenek. A keleti szárny földszintjén közönségszervező irodát és képzőművészeti műhelyt rendeznek be, az alagsorban és a levéltárépület észak-keleti nyúlványában régi mesterségek bemutatótermei és műhelyei kapnak helyet. Felújítják az aulát, a középső pincetraktusba bormúzeumot és borkatakombát, a nyugati szárny alagsorába éttermeket és raktárakat, öltözőblokkot terveztek. 

A belváros régóta kihasználatlan intézményudvarát az ötletgazdák olyan kínálattal kívánják ellátni, mely egész évben, időjárástól függetlenül vonzerőt biztosít és jelenleg páratlan a városban. Ezzel a turisztikai szezont szélesítenék. Az üzemeltető a megye lesz, tíz új munkahelyet teremtve, és együttműködve a helyi TDM-egyesülettel, Kaposvárral, az egyetemmel, a megyei népművészeti egyesülettel és a Csiky Gergely Színházzal. A kaposvári Vigasságok terének színpada vidám, jó kedélyű, klasszikus darabok otthona lesz, mely felüdülést nyújt a publikumnak, fogalmaz a projektgazda. A projekt keretében okostelefonos alkalmazással használható korszerű plusztartalmakat is előállítanak.


forrás : ( Sonline )

2024. március 3. Kornélia
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Webdesign
ÁSZF | Impresszum