Balaton - Dél címoldal
2014-03-08

A Nádasdi: ürülékkel etetett kutyák, bűz és mocsok a kaposvári utcában

Óriási szeméthalom tetején trónoló kutyák fogadják a látogatót egy Nádasdi utcai háznál Kaposváron. A szomszédokat már nagyon zavarja a sok szemét, azt állítják, nem bírják tovább.

– Ürülékkel etetik a kutyákat, egy elpusztult állat teteme hetekig itt bűzlött – magyarázza az egyik szomszéd. – A hatóságok már többször jártak itt, de rendet még nem sikerült teremteni. – A legtöbb szomszédot zavarja a sok szemét, mocsok, a bűz – teszi hozzá Kompák József. – Ez a szag mindenkit elriaszt: vécéjük nincs, az udvarra járnak ki. Kóbor kutyákat fogadnak be, de nem törődnek velük. Az állatvédők is voltak már itt, vittek el állatokat tőlük. Egy másik szomszéd, Hegedűs Miklósné a kóbor kutyákra panaszkodik. Azt mondja falkába verődnek, s a bicikliseket is leszedik a nyeregből. – Ebben a magyarok is hibásak, mert idehozzák a megunt kutyáikat, és itt a kanyarban kidobják az autóból – mutatja. 

A házból kilépő Bogdán László elismeri a panaszok jogosságát. Azt mondja: őt is zavarják a saját udvarán éktelenkedő szemétkupacok. – Nem tudom, hogy mit csináljak – kesereg. – Egy kézikocsit kéne szereznem, hogy az egészet elhordjam a szeméttelepre. Vagy egy konténert kellene bérelnem, de arra sincs pénzem. Huszonegyezer forintból élünk hárman, az élettársamnak agyi infarktusa volt, mozgássérült. Már csak három kutyám van, de mindet láncra kötöttem. A tartásuk költségeit sem tudom fizetni, a chipet sem. Kukázni szoktam, gyakran azt esszük mi is, amit a kutyák. 

Az állatvédőknek nem ismeretlen a porta. – Többször hoztunk már el kutyát onnan, rábeszéltük a gazdát, hogy adja át nekünk, mert túl sok van neki –mondja Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője. – Mi civil szervezet vagyunk, belépnünk sem szabad, ha a házigazda nem együttműködő. Többet nem tehetünk: feljelentést kell tenni, ha a szomszédok úgy érzik, hogy ez szükséges. Úgy tudjuk, ebben az ügyben már tettek bejelentést az állategészségügyi hatósághoz, de még nem tudjuk, mi lett az eredménye.


forrás : ( Sonline )

2024. március 3. Kornélia
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Webdesign
ÁSZF | Impresszum