Balaton - Dél címoldal
2014-04-16

Nagyon happy: minden eddiginél korábban nyit a Balaton

Elkészült a „Happy Balaton” klip, kedden a fővárosban megtartották a „Nyitott Balaton” akció sajtótájékoztatóját, már csak a vendégekre kell várni: idén minden korábbinál előbb, május elsején „kinyit” a Balaton.

Nyugágyakat tesznek a strandokra és a mólókra, terített asztalokon a Balaton szendvicse és fagylaltja is feltűnik, lampionos vízi felvonulások lesznek tószerte és az aktív kikapcsolódást segítő programok sorával várják a turistákat. Négyszáz szervezet, vállalkozás fogott össze, s a klip is azt hangsúlyozza: a Balaton életérzés, de nem csak nyáron.

Régi dilemma: azért nem mennek tavasszal a turisták a Balatonhoz, mert nincsenek nyitva a szolgáltatók, vagy fordítva, alig van kereslet ilyenkor a tó iránt, azért nem éri meg a szolgáltatóknak a nyitva tartás – emlékeztetett kedden Hoffmann Henrik, a balatoni regionális TDM-szövetség elnöke. Hozzátette: a Balaton egyelőre a nyári szezonon kívül „alig létezik” a belföldi turisták körében, többek között azért, mert eddig valóban nem létezett egységes, ilyen időszakokra szóló kínálat. – Úgy gondoltuk, egyszer próbáljuk ki, mi lenne, ha a Balaton-parti infrastruktúra teljes erejével működne már májusban is, nézzük meg, mennyi lesz így a vendég – így a siófoki szállodaigazgató. Tizenegy napon keresztül több mint kétszáz program várja a vendégeket, húsz balatoni település hangolta össze kínálatát. Kerékpártúrák, gasztronómiai élmények, kiállítások, koncertek, bringabérlés és bringás hajójegy féláron, kettőt fizet hármat kap szállásakciók.

Fekete Tamástól, a TDM-szövetség alelnökétől megtudtuk: a „Happy Balaton” klip ugyan most a korai szezonnyitóra csalogat, de ennél maradandóbb, hiszen arról szól, hogy a régió tavasszal és ősszel is csábító. Harminc forgatási helyszínen villantottak fel ebből némi ízelítőt.


forrás : ( SONLINE )

2024. március 3. Kornélia
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Webdesign
ÁSZF | Impresszum