Balaton - Dél címoldal
2014-04-23

Készül az életpályamodell, a bérpótlék az első lépés

KAPOSVÁR | A kaposvári bölcsődékben dolgozókat ünnepelték, s mondtak nekik köszönetet kedden a városházán. Szita Károly polgármester a Bölcsődei Dolgozók Napján arra tett ígéretet, hogy valamennyi kaposvári kisgyereknek jut férőhely a bölcsődékben.

Varga Magdolna, a SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója pedig kérdésünkre elmondta: a tavaly őszi, szégyenletesen alacsony bérek miatti demonstrációra válaszul történt intézkedés a tárca részéről. 

– A szociális ágazatban Kaposváron dolgozók ugyan nem mentek az utcára demonstrálni – mondta Varga Magdolna –, de egyet értve a demonstrálókkal a béremelésért mi is szót emeltünk, hiszen nagyon alacsonyak a szociális szférában a munkabérek. A megmozdulásra történt intézkedés a tárca részéről: bérpótlék formájában kaptak a dolgozók besorolásuk szerint 6 és 17 ezer forint közötti havi összeget.

Varga Magdolna igazgató szerint ez az összeg jelenleg pótlékként jelentkezik a dolgozók munkabérében. – A minisztérium természetesen nem gondolja, hogy ez egy végleges megoldás – tett hozzá. – Folyamatosan dolgozunk az életpályamodell kialakításán, a munkacsoport munkájában magam is részt veszek. A modellben a bérek rendezésére is nagy hangsúlyt fektet a tárca. Első lépésként talán szerényebben, majd ezt követően fokozatosan két-három lépésben tervezik a béreket szintre hozni. Azt szeretnénk, ha az egészségügyi dolgozók fizetésének, illetve a diplomások juttatását a pedagógusbérek szintjére emelnék. Magam ezt a nézetet képviselve adtam le a javaslatomat. Reményeink szerint a munkakörülményeink és az egyéb juttatások is változnak majd, hiszen a társadalmi elismertséget tekintve a sor végén állunk. Pedig rendkívül fontos munkát végez a szociális szféra, visszük a vállunkon a szerényebben élő emberek problémáit.

Szita Károly polgármester az ünnepségen köszönetet mondott a bölcsődei dolgozóknak, elsősorban azért, mert olyan hivatást vállaltak, amit csak nyitott szívvel lehet vállalni. Majd hangsúlyozta, a 280 kaposvári férőhely lehetővé teszi, hogy egyetlen kaposvári kisgyerek se maradjon ki azok közül, akiket bölcsibe akarnak vinni szüleik. 

Hárman kaptak elismerést az ünnepségen 

A Bölcsődei Dolgozók Napján elismerésben részesítették kiváló munkájáért Tardi Zsoltnét, a Petőfi utcai bölcsőde kisgyermeknevelőjét, Kovácsné Jusztusz Juditot, a Nemzetőr sori bölcsőde kisgyermeknevelőjét, és Reinhardt Károlynét, a Búzavirág utcai bölcsőde technikai dolgozóját. Varga Magdolna pénzjutalmat is átnyújtott az elismerések mellé.


forrás : ( SONLINE )

2024. március 3. Kornélia
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Webdesign
ÁSZF | Impresszum