Balaton - Dél címoldal
2015-01-19

Világos? Megyematrica 400 méterért

Világos két éve megyénk része, ám nekik négyszáz méter miatt egy somogyi megyematrica biztosan kevés a sztráda balatoni szakaszának használatához.

– Ha a világosi lehajtónál jövünk le az M7-esről, nekünk négyszáz métert kell megtennünk veszprémi szakaszon – mondja Fekete Barnabás balatonvilágosi polgármester. Balatonvilágos két éve Somogy megye része, ám nekik e négyszáz méter miatt egy somogyi megyematrica biztosan kevés a sztráda balatoni szakaszának használatához. Egyelőre legalábbis, hiszen sajtóhírek alapján a szaktárca a január elsején érvénybe lépett útdíjrendelet több módosítását is mérlegeli.
– Láthatóan ezt a világosi „helyzetet” sem volt idő alaposan végiggondolni, reméljük azonban, hogy változtatnak rajta az illetékesek, belátják, hogy nem sok értelme van az M7-es négy kilométernyi veszprémi szakaszáért külön megyei matricát vásároltatni az autósokkal – ad hangot optimizmusának Fekete Barnabás.

E közben a térség országgyűlési képviselője is hallatja a szavát. Witzmann Mihály (Fidesz-KDNP) levélben kereste meg Seszták Miklós minisztert, s egyebek között éppen arra hívja fel a figyelmet: Balatonvilágos autópálya-lehajtója Veszprém megyei területen fekszik, így hiába vásárolják meg a balatonvilágosi lakók illetve az oda utazó somogyiak a rájuk vonatkozó megyei matricát, a lehajtót nem tudják igénybe venni, csak abban az esetben, ha a veszprémi matricát is megváltják.

Forrás: sonline.hu
2023. február 7. Tódor, Rómeó
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Webdesign
ÁSZF | Impresszum