Balaton - Dél címoldal
2016-04-04

Fonyódon, Bogláron strandon fürödhetnek a kutyák

A Balaton első kutyás strandja a fonyódi, a vízirendőrség mögötti strandterületet jelölte ki erre a célra a város képviselő-testülete. „Kutyások örömére végre egy óriási döntés született!” – lelkendezik a döntés hírét véve a Kutyabarát.hu weblap. A kutyások régi igénye, hogy a Balatonnál is legyen kijelölt strandterületük.

A Kutyabarát.hu már tavaly felvette a kapcsolatot több Balaton-parti településsel, hogy találjanak valamilyen megoldást. Fonyód most pozitív választ adott és tudomásuk szerint Balatonbogláron is hamarosan tárgyal erről a képviselő-testület. A kutyabarátok egyébként mindkét önkormányzat számára javaslatokat dolgoztak ki a kutyás strand kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatban.

Balatonboglár képviselő-testülete is a fonyódihoz hasonló döntést hozott, nem is egy, hanem három olyan területet is kijelölt, mely kutyás strandként funkcionálhat.

A boglári testületi ülésen elhangzott: kijelölt fürdőhelyekre tilos állatot bevinni és ez alatt nemcsak az elkerített strandokat kell érteni, hanem minden olyan területet, melynél tábla jelzi, hogy engedélyezett a fürdőzés. A tiltás ugyanakkor csak arra az időszakra vonatkozik, amelyikre a fürdőhelykijelölés. Kutyát azokon a helyeken lehet fürdetni, melyek az adott időszakban nem számítanak kijelölt fürdőhelyeknek. A fonyódi és a balatonboglári döntés egyben példa lehet a többi tóparti település számára is. (Forrás: sonline.hu, fotó: allatportal.hu)
2023. november 29. Taksony
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Webdesign
ÁSZF | Impresszum